Окупанти тиснуть на кількох напрямках на Донбасі: аналіз ISW

Окупанти на Донбасі
Окупанти на Донбасі

В українському фронті окупанти з Росії рухаються близько до Куп'янська, Сватового, Часового Яру, Торецька та на заході Запорізької області. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

За російським інсайдером, 31 липня українські сили влаштували засідку на частини російського 322-го навчального центру спецназу (ГРУ) в Чернігівській області. Заявляється, що п'ять російських солдатів було знищено, а російське військове керівництво приховувало цю поразку після нападу повстанців у Малі на «вагнерівців».

31 липня бої тривали північ і північний схід від Харкова, але змін на лінії фронту не було підтверджено. Російські блогери заявляють, що російські сили невелико просунулися біля Вовчанського агрегатного заводу в центрі Вовчанська і захопили дві висоти поблизу Липців.

Російські війська недавно рухнули на північний схід від Куп'янська і на південний захід від Сватового. Геолокаційні знімки, опубліковані 31 липня, показують, що російські війська продовжують просуватися на південь від Синьківки і на південь від Новоєгорівки.

Окупанти також продовжують наступальні операції в районі Верхньокам'янського, Виїмки, Івано-Дарівки, але просування в цьому районі не було підтверджено.

Російські війська також незначно рухнулися в східній частині Часового Яру, перетнувши канал Сіверський-Донець Донбас недалеко від Нового мікрорайону.

30 липня російські окупанти вже просунулися в межах Залізного, загарбники захопили більшу частину населеного пункту. Також російські війська продовжують наступ в районі Авдіївки, але зміни на лінії фронту не підтверджуються.

Російські війська також продовжують просуватися на північний схід від Георгіївки. Згідно з російськими блогерами, війська РФ також рухаються на південь від Костянтинівки і до північно-західної околиці Красногорівки, в той час як деякі українські штурмові групи залишаються в північній Красногорівці.

31 липня російські джерела кажуть, що ЗСУ, можливо, використали безпілотник FPV для збиття російського вертольота, який злітав з Донецька, і на знімках видно, ніби уламки гелікоптера в цьому районі.

Загарбники також просунулися на схід від Роботиного в західній частині Запорізької області. Однак це просування, ймовірно, не таке підскладне, як звіт ISW повідомляє, опублікований 23 липня, показує, що війська РФ просунулися на північний захід від Вербового.

31 липня тривали бої на лівому березі Херсонської області, включаючи острови в дельті Дніпра.

Читайте також