Окупанти в Маріуполі переховують подалі техніку через загрозу далекобійних ракет

Окупанти ховають техніку від ракет
Окупанти ховають техніку від ракет

Група партизанів з українського руху "АТЕШ" опублікувала фото та відео, на яких видно, як окупанти у Маріуполі переміщають техніку і приховують її. Про це повідомили у руху опору на їхній сторінці в Telegram.

За даними агентів, російські війська активно вивозять техніку та особовий склад на більш безпечні ділянки. Це зумовлено загрозою ракетних ударів ЗСУ, через що командири російських сил дуже турбуються про безпеку своїх підрозділів і принципово зміняють свої позиції.

Партизани АТЕШ продовжують відстежувати маршрути руху окупаційних військ і передавати цю інформацію Силам оборони для подальших рішень.

Ситуація в Маріуполі

На 5 жовтня ситуація в Маріуполі залишається напруженою через російську окупацію міста, яка триває з 2022 року. У результаті активних бойових дій місто зазнало значних руйнувань, більшість інфраструктури зруйнована або пошкоджена. Маріуполь став символом героїчного спротиву українських військових, зокрема оборони Азовсталі, яка тривала кілька місяців.

На окупованій території російська адміністрація продовжує здійснювати репресії проти проросійських громадян. Населення міста живе під постійним контролем та стикається з обмеженнями свободи слова, руху та погіршеними умовами життя. Часто відбуваються затримання та арешти осіб, які висловлюють своє незадоволення окупантами.

Гуманітарна ситуація в місті залишається складною. Населення зустрічає труднощі з доступом до медичних послуг, питної води, електроенергії та опалення. Багато людей продовжують покидати Маріуполь через негативну ситуацію та страх перед окупаційною владою.

Нагадаємо, що раніше партизани знищили трансформаторні підстанції, які забезпечували базу окупантів електрикою. Також відомо, що російські окупанти будують залізничну гілку, щоб скоротити шлях постачання військової техніки з Ростова-на-Дону до Маріуполя та Волновахи. Маріупольська влада також закрила міський цвинтар у Старому Криму Маріупольської області, мотивуючи це відсутністю місця.

Читайте також