Окупанти відновили наступ на одному з напрямків – Генштаб

Україна продовжує бути під атакою Росії. За останню добу було зафіксовано 97 бойових зіткнень. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Ворожі удари

Загалом, противник випустив дві ракети та виконав 91 авіаційний удар. Відбулося 160 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Були атаковані населені пункти Сумської, Харківської, Донецької та Запорізької областей. Також, було обстріляно більше 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Ситуація на напрямках

На Волинському та Поліському напрямках ситуація стабільна.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує практикувати диверсійну діяльність для перешкоджання переміщенню наших військ.

На Куп'янському напрямку не було наступальних дій.

На Лиманському напрямку противник провів лише одну атаку.

На Бахмутському напрямку наші війська відбили 33 атаки.

На Авдіївському напрямку ворог намагався атакувати 18 разів, але не пройшов нашу оборону.

На Новопавлівському напрямку ворог зробив 29 спроб пробити нашу оборону.

На Оріхівському напрямку ворог атакував позиції наших військ 7 разів.

На Херсонському напрямку ворог здійснив 6 атак.

Удари ЗСУ по ворожих позиціях

Авіація Сил оборони влучила в 12 районів зосередження ворожого війська та знищила 4 зенітно-ракетних комплекса. Також була обстріляна одна керована ракета противника.

Ракетними військами були вантажені райони зосередження ворожих військ, причому були також погоджені два засоби протиповітряної оборони та одна станція РЕБ.