Окупанти випустили понад 15 ракет: деталі атаки по Харкову

Російські війська атакували Харків

У ніч на 22 березня Харків був атакований російськими військами. Було випущено понад 15 ракет по місту, що спричинило знеструмлення його енергетичних об'єктів. Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив про це.

«Протягом 4:52 - 5:30 у Харківській області здійснено масований ракетний обстріл об'єктів енергетичної інфраструктури. Понад 15 ракет С-300/Х-22. Харків тимчасово без світла. Усі профільні служби працюють, проводиться ремонт, ситуація під контролем. Відкриті усі пункти Незламності, за потреби можна звертатися до них», – повідомив Синєгубов.

Також було повідомлено, що близько 15 населених пунктів Харківщини, зокрема Уди, Козача Лопань, Западне, Синьківка, Степова Новоселівка, Котлярівка тощо, зазнали артилерійських та мінометних ударів ворога. Також н.п. Синьківка була атакована через авіацію.

«У селі Баранівка Богодухівського району о 11:00 війська РФ застосували БПЛА та зруйнували приватний будинок. Без постраждалих», – уточнив Синєгубов.

Мер Харкова Ігор Терехов зазначив, що знеструмлення насосних підстанцій міста вже викликало проблеми з водопостачанням. Він також повідомив, що електротранспорт не працюватиме, а на маршрути вийдуть автобуси, оскільки через атаки місто залишилося без світла.

З врахуванням того, що енергетична інфраструктура Харкова була виведена з ладу ворожими ударами, світлофори в місті також не працюватимуть. Мер Харкова закликав водіїв бути обережними на дорогах, щоб уникнути аварій.

Нагадаємо, що Росія вночі 22 березня здійснила масований обстріл Харкова. Значна кількість вибухів пролунала в місті о 03:53. Світло вимкнулося після ударів, а головною ціллю ворога була енергетична інфраструктура. Також відбуваються пожежі на деяких місцях «прильотів». Мер Харкова Терехов закликав громадян бути обережними, оскільки ворог продовжує обстрілювати місто.

Олег Синєгубов також підтвердив, що місто практично повністю знеструмлене, але усі невідкладні служби продовжують працювати.

Раніше було повідомлено, що внаслідок ворожих обстрілів в низці українських міст, включаючи Дніпро, Запоріжжя, Харків і Хмельницький, пролунали вибухи. Знеструмлення помпових станцій Харкова також призвело до проблем з водопостачанням. Електротранспорт не буде працювати, але автобуси будуть їздити за схемою блекауту.