Окупанти заявили про відновлення наступу на одному з напрямків: аналіз ISW

Російські війська продовжують наступ на різних напрямках, зосереджуючись особливо на Лиманському напрямку. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Наступальні дії на Куп'янському напрямку

Українські сили продовжують боротьбу з російськими військами на Куп'янському напрямку. Противник зменшив темпи наступу востаннє тижнів. Окупанти також повідомили про відновлення наступу на Сіверському напрямку.

Український речник, який представляє загін на Куп'янському напрямку, заявив, що російські війська продовжують зосереджуватись на Лиманському напрямку, одночасно знизивши темпи наступальних дій на Куп'янському напрямку.

Речник також повідомив, що російські війська здійснюють поповнення і ротацію своїх підрозділів, які брали участь у наступальних операціях перед виборами президента Росії. Метою російських військ є досягнення адміністративного кордону Луганської області на Лиманському напрямку та річки Оскіл на Куп'янському напрямку.

За російськими джерелами, вони продовжують наступ на Сіверському напрямку, здобуваючи нові територіальні завоювання. Однак, ці заяви інститут ISW поки не підтвердив візуально. Позиційні бої також тривають на Куп'янському напрямку.

Ситуація на Донбасі

На Донбасі позиційні бої тривають на різних напрямках, але не призвели до серйозних змін на лінії фронту. У зоні бойових дій відбуваються бої поблизу Красногорівки, Георгіївки, Побєди, Новомихайлівки, Водяного, Старомайорського, Приютного та інших населених пунктів.

Також тривають позиційні бої поблизу Роботиного та Вербового на заході Запорізької області. Російські війська здійснили авіаудари на Оріхівському напрямку, використовуючи 15 плануючих бомб.

Навіть не дивлячись на спроби російських військ прорватись на лівий берег Херсонської області, українські сили змогли відбити декілька атак, зокрема поблизу Кринок.