Окупанти завдали удару по трьом українським ТЕС: у ДПЕК заявили про серйозні руйнування

Російські окупанти атакували три теплоелектростанції ДПЕК

Вночі 8 травня російські окупанти здійснили напад на три теплоелектростанції ДПЕК. Про це повідомив прес-служба компанії у Telegram.

У результаті ударів значно пошкоджено обладнання. Представники ДПЕК зазначили, що ця ніч стала ще однією важкою для української енергетики. Вже п'ятий раз за останні півтора місяці окупанти обстрілюють об'єкти компанії. Енергетики наразі зайняті ліквідацією наслідків атаки.

"Ще одна надзвичайно важка ніч для української енергетики. Ворог обстріляв три наші ТЕС. Серйозно пошкоджено обладнання. Енергетики у ці хвилини працюють над ліквідацією наслідків атаки".

Масований ракетний удар РФ по Україні / Фото: Телеграм Зеленського

Крім того, у компанії зазначили, що це уже п'ятий масований обстріл енергетичних об'єктів за останні півтора місяці. Раніше окупанти напали на теплоелектростанції ДТЕК під час масованих атак у березні та квітні.

За період повномасштабного вторгнення теплоелектростанції ДПЕК були обстріляні близько 180 разів. Унаслідок обстрілів 51 працівник отримав поранення, а троє енергетиків загинули.

Вночі 8 травня 2024 року російські окупанти здійснили комбінований удар ракетами та ударними безпілотниками. Загалом було випущено 76 ракет і 21 ударний безпілотник.

Раніше Зеленський показав наслідки ракетної атаки "нациста Путіна" по Україні.

Рекомендуємо також переглянути: