Окупанти зменшили кількість атак на деяких напрямках – Генштаб

За добу триває 791-ша доба повномасштабної війни Росії проти України. Протягом цього часу відбулися 84 бойові зіткнення. Російський ворог влаштував 13 ракетних та 51 авіаційний удар, а також здійснив 16 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Про це повідомляють з Генерального штабу ЗСУ.

Ситуація на Волинському та Поліському напрямках

Оперативна обстановка залишається стабільною. Поки немає ознак формування наступальних угруповань ворога.

Ситуація на Сіверському та Слобожанському напрямках

Противник продовжує підтримувати свою військову присутність у прикордонних районах, проводить розвідувальну діяльність та обстрілює населені пункти з території РФ. Було зафіксовано більше 20 артилерійських та мінометних обстрілів населених пунктів, зокрема Хотіївка, Леонівка (Чернігівська область), Попівка, Сімейкине, Покровка (Сумська область), Ветеринарне, Кудіївка, Гатище, Плетенівка (Харківська область).

Ситуація на Куп'янському напрямку

Нашим воїнам вдалося відбити одну атаку в районі населеного пункту Берестове (Харківська область). Близько 10 населених пунктів опинилися під артилерійським та мінометним вогнем, зокрема Синьківка, Степова Новоселівка, Піщане (Харківська область).

Ситуація на Лиманському напрямку

Сили оборони відбили 18 атак в районах Серебрянського лісництва, Невського (Луганська область), Тернів та Торського (Донецька область). Ворог завдав авіаційного удару в районі Серебрянського лісництва (Луганська область). Більше 10 населених пунктів, у тому числі Макіївка (Луганська область), Терни, Ямполівка, Торське (Донецька область) постраждали від артилерійських та мінометних обстрілів.

Ситуація на Бахмутському напрямку

Нашим воїнам вдалося відбити 13 атак в районах населених пунктів Білогорівка (Луганська область), Виїмка, Іванівське, Кліщіївка (Донецька область). Противник завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Часів Яр, Біла Гора, Андріївка (Донецька область). Більше 10 населених пунктів, зокрема Калинівка, Часів Яр, Кліщіївка (Донецька область) опинилися під артилерійським та мінометним вогнем.

Ситуація на Авдіївському напрямку

Наші захисники відбили 15 атак в районах населених пунктів Очеретине, Новокалинове, Бердичі та Нетайлове (Донецька область), де ворог намагався витіснити наші підрозділи. Ворог завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Калинове, Вовче, Олександропіль, Архангельське (Донецька область). Більше 10 населених пунктів, серед яких Керамік, Архангельське, Соловйове, Уманське (Донецька область), опинилися під артилерійським та мінометним вогнем.

Ситуація на Новопавлівському напрямку

Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка, Урожайне (Донецька область). Противник 16 разів намагався прорвати оборону наших військ. Зафіксовано авіаційний удар в районі Костянтинівки (Донецька область). Близько 20 населених пунктів, включаючи Красногорівку, Максимільянівку, Парасковіївку (Донецька область), опинилися під артилерійським та мінометним вогнем.

Ситуація на Оріхівському напрямку

Противник раз підтриманий авіацією атакував позиції наших захисників в районі Старомайорського (Донецька область). Також його авіація нанесла удар в районі Роботиного (Запорізька область). Близько 20 населених пунктів, серед яких Червоне, Білогір'я, Роботине, Кам'янське (Запорізька область), опинилися під обстрілами з артилерії та мінометів.

Ситуація на Херсонському напрямку

Ворог не припиняє свої спроби витіснити наші підрозділи з плацдармів на лівому березі Дніпра. Протягом доби ворог здійснив одну невдалий атаку на позиції наших військ в районі Кринок (Херсонська область). Також були нанесені авіаційні удари в районах населених пунктів Берислав, Ольгівка, Кринки (Херсонська область). Більше 20 населених пунктів, зокрема Тягинка, Іванівка, Новотягинка, Токарівка (Херсонська область), потерпіли від артилерійських та мінометних обстрілів.

Протягом доби авіація Сил оборони здійснила удари по 11 районах зосередження ворожої армії. Також протиповітряна оборона України знищила одну керовану авіаційну ракету Х-59 та три розвідувальні безпілотники противника.

Підрозділи ракетних військ також завдали ударів по одному району зосередження ворожих сил.

Також нагадаємо, що президент США Джо Байден схвалив закон H.R. 815 про додаткове фінансування потреб національної безпеки, який передбачає понад $60 млрд на підтримку України.

Варто відзначити, що українські воїни в Часовому Ярі, чекаючи на допомогу союзників, залишаються без засобів захисту, а безпілотники використовуються для атак на все рухоме. Цей район, розташований на пагорбі над Бахмутом, є стратегічно важливим.