Окупанти значно пришвидшили наступ у районі Авдіївки – британська розвідка

Російські війська прискорили свій наступ на Авдіївку

Російські війська продовжують просуватися на захід від Авдіївки в Донецькій області. За останній тиждень їх рухи значно прискорилися. Цю інформацію підтвердили британські розвідники.

За останні дні сухопутні війська Росії наблизилися до міста Очеретине, що знаходиться приблизно за 15 км на північ від центру Авдіївки. Тим самим російські сили створили вузький виступ на території України.

За даними британської розвідки, російські війська з середини лютого 2024 року мають під своїм контролем Авдіївку, і ця ділянка фронту є основним районом для їхніх операцій.

Попри високі втрати, цілком імовірно, що російська армія зможе постійно атакувати українські позиції в цьому районі і взяти під свій контроль кілька невеликих населених пунктів. - зазначили в Мінобороні.

Російське військо готується до наступу на міста

Захоплення Часового Яру російськими військами дозволитиме їм розпочати подальші наступальні операції проти міст, які формують оборонний пояс України в Донецькій області.

Також стало відомо, що Україна відводить танки Abrams, надані її союзниками з США, з лінії фронту. Це пов'язано з постійними атаками російських дронів-розвідників та ударних безпілотників, які значно підвищили ризик виявлення українських транспортних засобів.

У продовження 793-ї доби війни Росії проти України, за минулу добу відбулося 114 бойових зіткнень. Ворог здійснив 4 ракетні та 75 авіаційних ударів, а також 66 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.