Олена Костевич встановила історичний рекорд України на Олімпіаді-2024

Олена Костевич показала неймовірний результат на Олімпіаді-2024
Олена Костевич показала неймовірний результат на Олімпіаді-2024

Олена Костевич - рекордсменка України

Олена Костевич стала першою українкою, яка виступила на шести літніх Олімпіадах. Вона встановила рекорд України за кількістю виступів на цих іграх. Спортсменка спеціалізується на стрільбі з пістолета.

На Олімпійських іграх у Парижі Олена взяла участь у кваліфікації стрільби з пневматичного пістолета на 10 метрів. Вона посіла 19-те місце і не потрапила до фіналу.

До цього, Україну представляли на п'яти Олімпіадах Олег Ликов, Максим Оберемко, Андрій Дериземля, Валентина Шевченко, Олександр Абраменко, Наталія Фокіна-Семенова та Валентина Семеренко. Також на п'яти Олімпіадах виступала фехтувальниця Ольга Харлан. В Парижі вона змагатиметься вп'яте.

39-річна Олена Костевич є олімпійською чемпіонкою. Вона виграла золото у 2004 році в Афінах, а також дві бронзові медалі у 2012 році в Лондоні та у 2020 році в Токіо.

У Парижі вже відбулася ранкова програма змагань першого дня, де виразними переможцями були академічне веслування. Україна буде представлена у двох дисциплінах - жіночій четвірці парній та чоловічій двійці парній легкої ваги.

Спортсмени з України виступатимуть у різних видах спорту на Олімпіаді, за винятком ігрових видів. Збірна з футболу вперше у своїй історії буде представлена на Іграх.

Читайте також