Ольга Харлан здобула "золото" на етапі Кубка світу в Перу

Ольга Харлан з вищим нагородженням на Кубку світу
Ольга Харлан з вищим нагородженням на Кубку світу

Перша перемога Ольги Харлан у Кубку світу з фехтування

Українська шаблістка Ольга Харлан здобула свою першу перемогу цього року на другому етапі Кубка світу з фехтування у Лімі, Перу.

У вирішальній сутичці Ольга здолала Катинку Баттай Шугар з рахунком 15:6.

Харлан попередньо перемогла угорську фехтувальницю Ренату Катоні, італійку Клаудію Ротілі, француженку Сару Нучі та бронзову призерку чемпіонату Європи Лізу Пустай. У півфіналі Ольга зустрілася з десятою сіяною американкою Елізабет Тартаковські і перемогла з рахунком 15:12.

У цьому етапі Кубка світу брали участь п'ять українок, проте лише Ольга Харлан змогла пройти до фіналу.

"Це моя перша перемога на Кубку світу в цьому році, і я щаслива, що змогла здобути золоту медаль. Це дає мені додаткову мотивацію йти далі та досягти нових успіхів", - сказала Харлан.

Українка Олена Кравацька досягла 1/32 фіналу, а Юлія Бакастова та Аліна Комащук вийшли змогли пробитися до 1/16-ї стадії. В Лімі приймало участь також і Єлизавета Мельничук, проте вона не змогла пройти до основного раунду.

Це велика перемога для Ольги Харлан, яка дає їй заряд енергії та впевненості перед майбутніми змаганнями. Вона продовжує підкорювати фехтувальний світ і доводить, що є однією з найсильніших спортсменок світу у своєму виді спорту.

Читайте також