Олімпіада-2024: у Франції скасовано потяги з Нідерландів

Олімпіада-2024: французькі потяги скасовано з Нідерландів
Олімпіада-2024: французькі потяги скасовано з Нідерландів

Eurostar закликає відкласти поїздки до Франції та Великобританії через диверсії на залізницях

Залізничний перевізник Eurostar, який відповідає за з'єднання між Амстердамом і Парижем, просить мандрівників відкласти свої поїздки. Через диверсії та саботажі на залізницях Франції, деякі потяги були скасовані або затримані. Про це повідомляє NU.nl.

«Вандали перешкоджають руху поїздів своїми акціями біля залізничних колій. На північ та захід від Парижа курсує менше потягів або ж вони взагалі скасовані. У день відкриття Олімпійських ігор у Парижі, також деякі високошвидкісні лінії не працювали», - йдеться у матеріалі.

Декілька потягів Eurostar до Парижа було скасовано, а ті, що працюють, затримуються на 1,5 години довше. Пасажири мають можливість скасувати свої поїздки та отримати компенсацію, або безкоштовно забронювати нові квитки.

Також, на день відкриття Олімпійських ігор у Парижі було відключено багато високошвидкісних ліній.

Нагадаємо, що під час відкриття Олімпійських ігор у Парижі, залізниці Франції стали жертвою кількох актів саботажу. Вранці 26 липня, сотні пасажирів у Парижі дізналися, що їх поїзди не зможуть відправитися. Пізніше, оператор залізниці SNCF заявив, що протягом ночі було завдано намірених пошкоджень різним частинам залізничної мережі.

Варто додати, що у Франції, у день відкриття Олімпіади, аеропорт «Базель - Мюлуз - Фрайбург», відомий як «Євроаеропорт», був евакуйований на підставі безпекових заходів.

Читайте також