Олімпійський чемпіон із Туреччини матиме патент на свою «фірмову» позу для стрільби

Олімпійський чемпіон Туреччини з фірмовою позою для стрільби
Олімпійський чемпіон Туреччини з фірмовою позою для стрільби

Олімпійський чемпіон із Туреччини Юсуф Дікеч заявив про свої права на власну позу, яка стала популярною по всьому світу і стала предметом наслідування. Поза спортсмена під час стрільби з пистолета з рукою в кишені стала вірусною та з'явилася в багатьох мемах. Юсуф Дікеч зробив крок для захисту своїх комерційних прав і зареєстрував патент на цю позу. Його тренер повідомив, що заявка була подана після того, як було виявлено спроби інших зареєструвати позу без дозволу Дікеча.

Ця поза стала дуже популярною і зобразженням Дікеча з нею з'явилися у багатьох товарах, які були продані по всьому світу, таких як футболки, чашки та чохли для телефонів. Відео з виступом спортсмена також набуло популярності в соцмережах.

Сам спортсмен пояснив, що використовує таку позу для більшої стабільності свого тіла та збереження рівноваги під час стрільби. В його виступі на Олімпіаді він використовував беруша і окуляри для зору замість навушників та антивідблискових окулярів, що допомогло йому досягти високої точності і виграти срібну медаль.

Читайте також