Оновлення даних у ТЦК: фахівець вказав на важливий нюанс

Оновлення даних у ТЦК: увага фахівця
Оновлення даних у ТЦК: увага фахівця

За словами речника Полтавського обласного ТЦК та СП майора Романа Істоміна, перед тим, як військовозобов'язаний зареєструється в іншому центрі комплектування, він повинен знятися з обліку в попередньому місці проживання. Про це повідомили учасники статті журналу «Фокус».

Однак, якщо виникають непередбачувані ситуації, такі як внутрішньо переміщені особи або тимчасова окупація населених пунктів, наприклад через війну в Україні, військовозобов'язаний може прямувати до нового місця проживання та зареєструватися без участі в попередньому центрі комплектування.

За словами Істоміна, для зняття з обліку або оновлення даних потрібно мати при собі паспорт, ідентифікаційний код, військовий квиток або посвідчення про приписку.

Він також пояснив, що для оновлення персональних даних, які треба змінити протягом 60 днів, можна скористатися застосунком «Резерв+» або звернутися до ЦНАПу, і необов'язково відвідувати ТЦК.

Також варто зазначити, що застосунок «Резерв+» є підтвердженням оновлення персональних даних, але воєнний стан вимагає, щоб у кожного чоловіка громадянину України віком від 18 до 60 років був при собі військовий документ разом з документом, що посвідчує особу, і пред'являти їх за вимогою військовослужбовців ТЦК або поліцейських.

Крім того, якщо військовозобов'язаний не проживає за адресою, яку вказав у застосунку «Резерв+», це може призвести до накладання штрафу або навіть блокування банківського рахунку.

Читайте також