ООН надасть додаткову допомогу українцям: хто може отримати

Українці отримають додаткову допомогу від ООН
Українці отримають додаткову допомогу від ООН

20 мільйонів доларів виділить Управління ООН з координації гуманітарних справ на допомогу українським організаціям, які евакуюють громадян.

Про це заявило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Це рішення було ухвалено на нараді з питань підтримки евакуйованого населення, на якій взяли участь представники міжнародних та громадських організацій.

Координатор системи ООН в Україні та Гуманітарний координатор ООН Матіас Шмале наголосив на важливості підтримки місцевих організацій, що працюють з уразливими групами населення.

Матіас Шмале: "Особливу увагу ми приділяємо питанням безбар'єрності та облаштування місць тимчасового проживання для літніх і маломобільних внутрішньо переміщених осіб."

Наразі організації, які мають досвід роботи у цій сфері і потребують додаткового фінансування для розширення своєї діяльності або реалізації проєктів, можуть подати заявку.

Гуманітарні організації продовжуватимуть надавати підтримку евакуйованим українцям, зосереджуючи особливу увагу на потребах найбільш вразливих груп населення, повідомив Гуманітарний координатор ООН.

Читайте також