ООН заявила про збільшення кількості вбитих і поранених цивільних в Україні: названо цифри

Збільшення кількості цивільних жертв

Протягом грудня 2023 року в Україні сталося збільшення кількості вбитих та поранених серед цивільного населення. Згідно з доповіддю Моніторингової місії Організації об'єднаних націй із прав людини в Україні (ММПЛУ), було зафіксовано щонайменше 592 жертви, що на 26,5% більше, ніж у попередньому місяці.

Спостерігачі також зазначили, що кількість повідомлень про жертви зростала навіть більше, адже є ще декілька випадків, на які триває перевірка. Таке зростання порушує тенденцію до зменшення жертв серед цивільного населення в цьому році.

«Збільшення кількості жертв серед цивільних осіб у грудні відбулося через інтенсивні обстріли збройними силами Росії. 34% жертв у грудні сталися внаслідок ракетних атак української території в останні дні місяця, що у два рази більше, ніж у листопаді», - зазначили у ММПЛУ.

У доповіді також було повідомлено, що більшість жертв (84%) та пошкоджених освітніх і медичних закладів (92%) знаходилися на території, яка контролюється українським урядом.

Повномасштабна війна триває

Вже 692 дні триває війна Росії проти України. За останню добу було зареєстровано 94 бойових зіткнення. Найжорстокіші штурми противник відбив на Лиманському та Авдіївському напрямках.