Опалюється одночасно: ПФУ назвав важливий нюанс при призначенні субсидії на комуналку

У Пенсійному фонді України пояснили, на яку послугу застосовуються соціальні нормативи при призначенні субсидій у будинках, що опалюються тепловою та електричною енергією

У відповідь на запитання читачів, прес-служба ПФУ у Фейсбук розповіла, що у разі, якщо багатоквартирний будинок має автономні системи опалення, які використовуються для опалення загальних зон, субсидія нараховується на обидві послуги (теплову енергію та електричну енергію).

У тому випадку, якщо в багатоквартирних житлових будинках споживачам, які встановили у квартирі автономні системи опалення, нараховується плата за послугу з постачання теплової енергії для опалення місць загального користування, субсидія нараховується на обидві послуги (опалення теплової та електричної енергії).

Відмова від субсидії в Україні

В інших випадках соціальні нормативи для опалення або теплопостачання приміщення застосовуються лише до однієї комунальної послуги на вибір людини, згідно з Положенням про порядок призначення житлової субсидії. Це означає, що людина може отримати субсидію лише на одну з комунальних послуг на свій вибір (оплату опалення, газу чи іншого палива).

Раніше ПФУ нагадав, про право українців на пільги щодо оплати комунальних послуг.