Опалювальний сезон під питанням: Попенко розповів, що приховали від українців

Попенко розповідає про таємниці опалювального сезону
Попенко розповідає про таємниці опалювального сезону

Експерт з енергетичних питань та житлово-комунального господарства, Олег Попенко, висловив сумніви щодо офіційного заявлення уряду про повну готовність України до опалювального сезону. Він висловив свою думку в інтерв'ю на YouTube-каналі Олени Кистриці.

Попенко зазначив, що хоча уряд стверджує, що країна готова до зими на 100%, справжня ситуація є гіршою. Він також наголосив, що ця проблема не нова і у кожному опалювальному сезоні вона раптово виникає.

Згідно з доповіддю Кабміну, Україна готова до зими на 100%. Так це звучить з вуст наших посадовців. Насправді ж ситуація виглядає не те що погано, а просто погано. Причому це не сьогоднішня проблема, не вчорашня, і навіть не проблема трьох років. Кожен опалювальний сезон для України — це велика проблема, яка приходить раптово», — зазначив Попенко.

Особливу увагу експерт приділив заяві Міністра освіти Оксену Лісовому про потребу у 3300 генераторах для шкіл. Це було сказано лише через два тижні після того, як прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив про повну готовність країни до зими.

Олег Попенко

Попенко також відзначив, що в енергетиці є достатньо запасів вугілля і запчастин для "Укренерго" та проводяться капітальні ремонти. Проте, в галузі житлового-комунального господарства немає необхідних фінансувань та державних програм для теплокомуненерго, водоканалів та житлового фонду.

Якщо в енергетиці у нас є 2 мільйони тонн вугілля, тривимірні запаси запчастин для "Укренерго", проводяться капітальні ремонти, то у сфері ЖКГ грошей ніхто не дав. Жодних державних програм — ні для теплокомуненерго, ні для водоканалів, ні для житлового фонду. Все на рівні «Відчепіться. Як воно там є, так там і займайтеся», — підкреслив він.

Попенко також звернув увагу на системний характер проблеми і зазначив, що питання модернізації теплокомуненерго навіть не обговорюється в інформаційному просторі, хоча потребує термінового ремонту 14 тисяч кілометрів труб.

За словами експерта, проблеми в сфері житлово-комунального господарства залишаються на рівні місцевих рад, що унеможливлює їх комплексне вирішення на національному рівні.

Читайте також