Операція, яка ввійде в історію: нардеп розповів, як ЗСУ готувалися до наступу на Курщину

Солдати готуються до наступу на Курщину
Солдати готуються до наступу на Курщину

Депутат від фракції "Голос", секретар парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, полковник СБУ Роман Костенко у інтерв'ю Яніні Соколовій розповів про підготовку до наступу ЗСУ на Курщину. Він зазначив, що ця операція стане історичною, оскільки в сучасній війні складно здійснити раптове наступлення на прозорому полі бою. Проте, українським Силам оборони це вдалося.

Комбриги розповіли Костенку, що солдати кілька днів переховувалися в лісах та чекали моменту наступу.

Проводилася розвідка, вводився противник в оману. Необхідно було, щоб він думав, що ми укріплюємо кордон, а не збираємося атакувати

Під час прориву кордону спочатку активно використовувалася артилерія, а потім десантні війська прорвали оборону противника і пішли вперед.

Попередньо аналітики DeepState виявили, які російські сили були перекинуті на Курщину.

Крім того, в Курській області один український боєць за добу зміг переконати більше 10 росіян здатися в полон.

Цей наступ ЗСУ на Курщину показав, наскільки багато у російській армії є проблемних місць. Крім того, це дає сигнал союзникам Києва про те, що Україна може змінити хід війни.

Президент Володимир Зеленський підписав кілька законів, пов'язаних з військовими, зокрема, про статус українських бійців, що воюють на території Росії.

20 серпня Верховна Рада підтримала законопроєкт №11483, який гарантує військовим, які беруть участь в бойових діях у РФ, зокрема у Курській області, такі ж виплати та преференції, як на передовій.

Читайте також