Операція на Курщині: ЦРУ зробило невтішний прогноз для росіян

ЦРУ зробило невтішний прогноз для росіян
ЦРУ зробило невтішний прогноз для росіян

Заступник директора ЦРУ Девід Коен повідомив, що російська армія може здійснити контрнаступ з метою повернення під контроль територій в Курській області. За його словами, російському диктатору Володимиру Путіну потрібно швидко вибити українські сили з Курщини, але він зіткнеться з "важкими боями".

Українські війська мають намір ще тримати російську територію під своїм контролем. За словами заступника директора ЦРУ, главі Кремля доведеться стикатися з наслідками після втрати Росією контролю над частиною Курської області. На даний момент Україна контролює 1294 квадратних кілометри території в Курській області, що складається з 100 населених пунктів.

Офіційні особи США стверджують, що цілі українських військових в Курській області є потрійними: вимусити Росію вивести свої війська зі сходу України, руйнування наративу про поразку на полі бою та поліпшення позицій України перед потенційними мирними переговорами. Наразі усі три цілі були досягнуті, хоча в обмеженій мірі.

Президент Володимир Зеленський називає наступ українських військ на Курську область Росії "превентивним ударом", який допоміг уникнути оточення українських підрозділів та окупації міста Суми. За даними CNN, наступ ЗСУ на Курщину показав численні слабкі місця в російській армії і став сигналом для союзників Києва, що Україна може змінити перебіг війни.

Читайте також