Операція на Курщині та майбутній візит прем'єра Індії в Україну. Головне за 19 серпня

Операція на Курщині та візит прем'єра Індії
Операція на Курщині та візит прем'єра Індії

Сили оборони взяли під контроль 92 населених пункти Курщини, суд продовжив запобіжний захід нардепу Тищенку, майбутній візит прем'єра Індії в Україну. "Главком" склав добірку новин 19 серпня, щоб ви були в курсі головних подій.

Сили оборони взяли під контроль 92 населених пункти Курщини

Збройні сили України контролюють більш ніж 1250 кв. км території Російської Федерації та 92 населених пункти у Курській області. За словами Зеленського, російське прикордоння навпроти Сумщини значною мірою очищене від присутності російської армії.

Він також зазначив, що операція звільнення українців і українок із російського полону стала найбільшою інвестицією України в цей процес. За одну операцію вдалося звільнити найбільшу кількість російських полонених, що дало вагомий результат. Зеленський додав, що якби партнери зняли обмеження щодо далекобійності, то Україні було б не потрібно проводити фізичний захід на Курщину.

Суд продовжив запобіжний захід нардепу Тищенку

Печерський районний суд Києва продовжив запобіжний захід народному депутату Миколі Тищенку. Тищенко буде перебувати під цілодобовим домашнім арештом до 23 вересня.

Тищенка підозрюють у незаконному позбавленні волі колишнього військовослужбовця у Дніпрі. Раніше суд відправив нардепа під домашній арешт на 60 діб без можливості внесення застави.

У Росії стався вибух на території нафтохімічного заводу

У Башкортостані сталось вибух на території трубопроводу нафтохімічного заводу в Стерлітамаку. Троє людей отримали поранення.

Розрив трубопроводу призвів до розгерметизації та поширення пожежі. На місці події були залучені працівники і техніка для гасіння пожежі.

Начальників Бориспільського та Бучанського ТЦК заарештовано без права на заставу

Начальники Бориспільського і Бучанського територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, а також їхній спільник будуть тримати під вартою без можливості внесення застави.

Вони відповідають за пропонування незаконної допомоги військовозобов'язаним у уникненні призову на підставі підроблених медичних документів. За це зловмисникам загрожує до восьми років ув'язнення.

Майбутній візит прем'єра Індії в Україну

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді приїде в Україну 23 серпня, у День Державного прапора України.

Планується, що під час візиту відбудуться переговори Моді з президентом України Володимиром Зеленським, де обговорять питання співпраці між країнами.

Також під час візиту очікується підписання документів між Україною й Індією, хоча їх зміст наразі не розкрито.

Читайте також