Операція ЗСУ в Курську вплинула на російські плани по всій лінії фронту – ISW

Операція ЗСУ в Курську – важливий вплив на російські плани по фронтовій лінії
Операція ЗСУ в Курську – важливий вплив на російські плани по фронтовій лінії

Українські сили не дозволили Росії атакувати Сумську область, зупинивши її в Курській області. Це суттєво вплинуло на російську здатність проводити подальші наступальні операції на півночі України. Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

Згідно з інтерв'ю Олександра Сирського, метою української операції було завадити Росії використовувати Курську область як базу для нападів на Україну.

Українські сили також змусили російське командування перекинути свої війська до Курської області, щоб реагувати на дії українських сил. Спеціальні підрозділи повітряно-десантних військ були перенесені до цієї області. За оцінками аналітиків, якщо українські сили вирішать обороняти захоплені території, російські військові не зможуть їх витіснити.

Також була здійснена передислокація російських військ з Покровська до Курської області, що також вказує на проблеми російського командування в Україні.

Згідно з аналітиками, втрата російського контролю над ініціативою в Україні викликає серйозні труднощі для їх подальших наступальних операцій. Рух військ до Курської області також позбавляє Росію ресурсів для майбутніх наступів в Україні. Це послабить їх загальний військовий потенціал.

Читайте також