Опубліковано графік початку опалювального сезону в містах України

Графік опалювального сезону в Україні
Графік опалювального сезону в Україні

На цьому році опалювальний сезон в Україні розпочнеться 15 жовтня, проте в різних містах дати можуть відрізнятись. У Києві початок постачання тепла заплановано на 14 жовтня, але лише до медичних установ, шкіл, дитячих садків та інших соціальних закладів. Будинки для мешканців будуть підключати до опалення лише після того, як середньодобова температура опуститься до 8 градусів і триматиметься на цьому рівні протягом трьох днів.

У решті міст України дати старту опалювального сезону різняться. У Харкові опалення включать після 15 жовтня, у Житомирі - 16 жовтня, а в Житомирській області - 1 листопада. У Чернігові опалювальний сезон розпочнеться 15 жовтня, а в Мукачево - 21 жовтня. У Луцьку, Рівному та Дніпрі точних дат поки що не встановлено, і вирішення буде залежати від погодних умов.

Щодо тарифів на опалювальний сезон 2024-2025 років, зазначимо, що через мораторій на підвищення цін, що діятиме до 30 квітня 2025 року, вартість газу, гарячої води та опалення для населення України не зміниться. Газ буде коштувати 7,96 гривень за кубометр від "Нафтогазу України", інші постачальники пропонують ціни від 7,70 до 9,99 гривень за кубометр.

Тарифи на електроенергію залишаться стабільними. З 1 жовтня більшість населення платитиме 4,32 грн за кВт-год, а користувачам електрокотлів передбачено пільговий тариф 2,64 грн за кВт-год на перші 2000 кВт-год за місяць, після чого застосовуватиметься стандартний тариф.

Читайте також