Орбан заговорив про «окупацію» Брюсселя, щоб домогтися змін в ЄС

Орбан готовий пройти маршем до Брюсселя та "окупувати" серце ЄС

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що він готовий пройти маршем до Брюсселя перед виборами до Європейського парламенту. Про це Орбан сказав на мітингу в Будапешті, присвяченому національному дню Угорщини.

Орбан заявив, що якщо Угорщина хоче захистити свою свободу і суверенітет, у неї немає іншого вибору, окрім як окупувати Брюссель перед виборами до Європейського парламенту.

Ми підемо на Брюссель і самі принесемо зміни до Європейського Союзу

У Орбана вже давно є суперечки з іншими членами ЄС з низки питань, зокрема він відмовляється надсилати Україні допомогу та досі підтримує економічні зв'язки з Москвою після вторгнення РФ в Україну. Угорський прем'єр також заявляв, що дії ЄС завдають шкоди фермерам, середньому класу, компаніям та втягують Європу у війну.

Президент США Джо Байден розкритикував свого конкурента на виборах Дональда Трампа за його зустріч з Віктором Орбаном, заявивши, що прем'єр-міністр Угорщини "шукає диктатури".

Нагадаємо, Європейський парламент схвалив резолюцію, яка закликає Європейську раду й держави-члени визначити, чи вчиняла Угорщина серйозні та постійні порушення цінностей Євросоюзу. Рішення може позбавити державу права голосу.