Організація «Лікарі без кордонів» заявила про вихід із Росії

Лікарі без кордонів покидають Росію
Лікарі без кордонів покидають Росію

Гуманітарна медична організація "Лікарі без кордонів" припиняє свою діяльність у Росії

У понеділок гуманітарна медична організація "Лікарі без кордонів" (MSF) оголосила про припинення своєї діяльності у Росії. Про це йдеться в пресрелізі, опублікованому на сайті MSF.

В оголошенні зазначається, що після тридцяти двох років роботи у Росії "Лікарі без кордонів" змушені були припинити свою діяльність у цій країні.

За словами представників MSF, в серпні Міністерство юстиції Російської Федерації вислало організації лист з рішенням виключити філію некомерційної асоціації "Лікарі без кордонів" (Нідерланди) з реєстру філій та представництв іноземних неправительственних організацій у Росії.

Зазначається, що MSF працювала в Росії з 1992 року, здійснюючи різні програми у різних регіонах країни.

"Лікарі без кордонів" діють по всьому світу і надають безкоштовну гуманітарну та невідкладну медичну допомогу населенню, що постраждало від збройних конфліктів, голоду, епідемій, вимушеної міграції та стихійних лих, у понад сімдесяти країнах світу.

Розпочата війна та мобілізація призводять до недостатньої кваліфікації медичних працівників у Росії

Нагадаємо, що через розпочату війну та мобілізацію, Росія змушена залучати некваліфікованих лікарів з Африки через брак персоналу. Медична система продовжує погіршуватися. За даними британської розвідки, поточний брак кваліфікованих медичних працівників пояснюється тим, що деякі з них перейшли до роботи в приватний сектор, а інші покинули країну. Після мобілізації у вересні 2022 року лікарів попередили не залишати країну. Близько 2% російських лікарів та медичних працівників вирішили залишити Росію, щоб уникнути призову.

Читайте також