Ощадбанк місяцями не повертає гроші клієнтам: у чому справа

Ощадбанк не повертає гроші клієнтам
Ощадбанк не повертає гроші клієнтам

Клієнти "Ощадбанку" стикаються з проблемою - довгими затримками у поверненні грошей при невдалих операціях у банкоматах. Це викликає незадоволення серед користувачів.

За інформацією "Хвилі", скарга на цю проблему була опублікована на порталі Мінфін.

"07.07.2024 знімала гроші у банкоматі ПриватБанку, банкомат гроші не видав. 08.07.2024 звернулася до відділення Ощадбанку, написала заяву, спочатку говорили чекати близько 30 днів, доки проводитиметься розслідування, так сказали і у відділенні та на гарячій лінії сказали чекати ще, доки не пройде 45 днів. До цього дня (22.08.2024) жодних результатів! Скільки ще чекати на мої гроші?", - розповіла жінка.

За інформацією, розміщеною на офіційних каналах банку, процес повернення грошей при невдалих операціях у банкоматах може зайняти значний час через кілька етапів перевірки. Після того, як банкомат був інкасований, банк, що видав картку, надсилає запит банку-власнику банкомату. Чекати на обробку цього запиту та відповідь може зайняти до місяця.

Незважаючи на тривалість процесу, банк завершенням розслідування та доступністю необхідних доказів пообіцяв повернути гроші клієнту на його рахунок. Тож клієнти не повинні хвилюватися про збереження грошей.

Нагадаємо, що з 1 жовтня Ощадбанк підвищить тарифи.

Читайте також