Особливості купівлі криптовалюти в Україні

Легалізація криптовалюти в Україні відбулась в середині лютого 2022 року. Окрім визнання правового статусу та впровадження систем фінансового моніторингу, для пересічних громадян відкрились нові можливості. Наприклад, нововведення спрощує роботу обмінників криптовалют та надає право власникам активів мати юридичні права та державний захист. 

Що таке обмінник криптовалют? Наскільки безпечний обмін віртуальних активів? Як придбати криптовалюту без ризиків? На прикладі сервісу changeit.com.ua відповімо на популярні запитання новачків про особливості купівлі онлайн активів в Україні та закордоном.

Як придбати криптовалюту?

Перш за все, створюється криптогаманець з унікальним ідентифікатором. Користувач проходить реєстрацію та отримує Wallet ID для майбутніх платежів. Важливо не забути дані для авторизації необхідні для доступу до гаманця. Також, інформацію не варто надавати третім особам для запобігання шахрайства.

Наступний етап — придбання валюти. Користувачу необхідно перейти на головну сторінку, обрати суму та вказати необхідні дані. Як правило, вказується раніше створений Wallet ID, пошта або номер телефону, карткові дані (процедура схожа до оформлення онлайн-покупок). Після завершення операції кошти зарахуються на гаманець. Обмін криптовалюти на гривневий рахунок виконується по аналогічній схемі.

На порталі changeit.com.ua комісія складає 4% від суми транзакції. Близько 50% від отриманих коштів перераховуються Збройним Силам України.

Безпека та гарантії

Перевірені ресурси мають механізми виявлення фішінгових операцій, обмежуючи підозрілі транзакції. Облікові дані користувачів також захищені. Транзакції проходять анонімний ланцюг операцій та нараховуються без можливості ідентифікації всіх етапів та фінального отримувача з боку зовнішньої мережі.

Якщо виниклі складнощі при конвертації валюти — слід уточнити статус платежу в спеціалістів із технічної підтримки. Також, задля власної безпеки не варто нікому та ніколи передавати пароль до облікового запису та ідентифікатору криптогаманця.

Запрошуй друзів та заробляй

Більшість ресурсів по купівлі криптовалюти мають реферальні програми. Простіше кажучи, платять за запрошених користувачів.

Наприклад 1% від усіх операцій, виконаних рефералами. Чим більше запрошено користувачів — тим більший прибуток можна отримати.

Кошти нараховуються бонусами на персональний рахунок та можуть бути виведені як самостійною транзакцією на карту, так і при наступній конвертації криптовалюти.