Ошукали компанію: Meta звільнила працівників через хибне використання талонів на харчування

Звільнені працівники Мета через використання талонів на харчування
Звільнені працівники Мета через використання талонів на харчування

Компанія Meta розпустила понад 20 співробітників, які зловживали безкоштовними талонами на харчування, витрачаючи їх на побутові товари. Замість продуктів, працівники купували зубну пасту, пральний порошок, бокали для вина та інші товари. За даними видання The Guardian, вони замовляли їжу додому, коли знаходилися не в офісі.

У ті дні, коли я не обідаю в офісі, наприклад, коли мій чоловік готує їжу чи коли я вечеряю з друзями, я вирішила, що не повинна тратити талони на їжу

Одна зі звільнених працівниць зізналася, що використовувала талони на їжу для придбання побутових товарів. Вона отримувала зарплатню у $400 тис. Вона порушила правила, і її звільнили. Іншим працівникам, які рідко порушували правила, були надані лише попередження.

Безкоштовне харчування на робочому місці є практикою у багатьох великих технологічних компаніях. У Meta працівники зазвичай мають змогу безкоштовно поїсти в їдальнях, які розташовані в офісах, включаючи штаб-квартиру у Кремнієвій долині. Однак працівники невеликих філій отримують щоденні талони на їжу через служби доставки, такі як UberEats та Grubhub, на суму $70 на день.

Нагадаємо, що профспілка співробітників Samsung Electronics оголосила безстроковий загальний страйк з вимогою поваги до праці, збільшення відпусток та покращення системи преміювання.

Також в Південній Кореї визнали, що Samsung Electronics порушила правила радіаційної безпеки, що призвело до опромінення працівників на заводі з виробництва напівпровідників. Відповідний пристрій безпеки не спрацював через недбалість команди.

Читайте також