Отримати зможуть не всі: переселенцям вказали на важливі нюанси при призначенні субсидії на комуналку

Як отримати субсидію на комунальні послуги внутрішньо переміщеним особам

Українцям розповіли, як отримати субсидію на комунальні послуги внутрішньо переміщеним особам. Для цього потрібно звернутись та надати необхідні документи.

Соцпортал повідомляє, що питання доступної оплати житлово-комунальних послуг є одним із ключових для громадян України, особливо тих, хто став жертвою внутрішнього переміщення внаслідок збройного конфлікту. Для таких осіб субсидування комунальних платежів має особливе значення, оскільки допомагає зменшити фінансове навантаження.

Така допомога допомагає пом'якшити фінансовий тягар для цієї категорії громадян, які стали жертвами внутрішнього переміщення

Внутрішньо переміщеним особам доступ до субсидів на комунальні платежі є особливо важливим. Головною умовою отримання субсидії є сума, яку сім'я сплачує за комунальні послуги. Якщо ця сума перевищує 15% від сукупного доходу сім'ї, то вони мають право отримати субсидію від держави.

При отриманні субсидії враховуються різні види доходів, такі як зарплата, пенсія, стипендія, дивіденди та інші. Однак, фінансова допомога від міжнародних організацій, БФ та держави не враховується при розрахунку сукупного доходу.

Також, є умови, за яких можуть відмовити у призначенні субсидії, наприклад, наявність значних депозитів, автомобіля, який не старше 5 років, а також заборгованості з оплати комунальних послуг.

Для оформлення субсидії потрібно подати заяву онлайн або офлайн та надати необхідні документи. Детальну інформацію про отримання та розмір субсидії можна дізнатися на сайті Мінсоцполітики.

За даними ПФУ, у країні є 50 тисяч сімей, які мають право на отримання субсидії.