Отруєння у мережі McDonald's у США: постраждалі пішли до суду

Двоє постраждалих в суді проти McDonald's
Двоє постраждалих в суді проти McDonald's

Житель Колорадо подав позов до McDonald's через спалах кишкової палички, яка спричинилася бургерами. Це перший позов, пов'язаний з цим інцидентом.

Ерік Стеллі, який подав до суду, їв в одному з ресторанів мережі близько трьох тижнів тому. Він відчув спазми і нудоту, а через кілька днів отримав позитивний тест на кишкову паличку.

У позові Стеллі звинувачує McDonald's у недбалості. Він вимагає компенсацію у розмірі понад $50 тис. Позов був поданий в штаті Іллінойс, де знаходиться штаб-квартира компанії.

З кінця вересня до початку жовтня 48 осіб постраждали внаслідок спалаху кишкової палички у десяти американських штатах. В результаті одна людина померла. Серед госпіталізованих є дитина, у якої розвинулося захворювання нирок.

Більшість постраждалих з'їли роял чизбургер у McDonald's перед нездужанням. Компанія заявила, що цибуля в бургерах може бути причиною спалаху отруєнь. Також було відкликано деякі партії бургерів, постачених компанією Taylor Farms з Колорадо. В деяких штатах бургери Макдоналдс тимчасово прибрали з меню.

McDonald's оголосив про падіння продажів у всьому світі, що стало першим за 13 кварталів.

Читайте також