Палата представників США пішла на канікули, Білий дім зробив заяву про Авдіївку: головне за ніч

Палата представників США не проголосувала за законопроєкт щодо надання допомоги Україні. Білий дім критикує таке рішення. Палата представників оголосила про канікули до кінця лютого, не затвердивши законопроєкт, який був ухвалений Сенатом. У Білому домі стверджують, що спікер Майк Джонсон оголосив перерву, не розглянувши пакет допомоги для України. Представник Білого дому Ендрю Бейтс вважає це неприйнятним кроком, який впливає на національну безпеку США та загрожує робочим місцям та альянсам країни.

Ситуація навколо Авдіївки є критичною. Росіянські окупанти продовжують наступати на українські позиції, а українським військам не вистачає артилерійських снарядів. Координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі попереджає, що Авдіївка може потрапити під російський контроль, якщо Конгрес не схвалить нову допомогу для України. Заступник директора Розвідувального управління Міністерства оборони США Деріл Кімбелл також підтверджує, що Росія розробляє засоби радіоелектронної боротьби на орбіті, а не ядерні боєголовки для знищення супутників. Адміністрація США також застерігає президента Росії Володимира Путіна від втручання в американські вибори. Вони закликають його не втручатися в політику Сполучених Штатів.

Перший саміт G7 цього року, який скликався Італією, відбувся віртуально на другу річницю вторгнення РФ в Україну. Італія, яка виступає головуючою країною G7, сподівається підтримати Україну під час цього саміту.