Папа Римський рятує митрополитів-зрадників в Україні. Кирило повідомив про перші результати

Папа Римський рятує митрополитів-зрадників в Україні. Кирило повідомив про перші результати

Митрополита Тульчинського та Брацлавського УПЦ МП Іонафана, якого в Україні звинувачують у виправдовуванні агресії РФ, звільнили з-під домашнього арешту. Про це повідомили російські пропагандистські ЗМІ з посиланням на відділ зовнішніх церковних зв’язків РПЦ.

Митрополит Іонафан прибуде до Москви найближчим часом. За словами глави Всесвітньої спілки старовірів, Папа Римський Франциск сприяв звільненню митрополита на прохання патріарха Кирила.

«Владику Іонафана звільнили через втручання Папи Франциска на прохання Святішого. Папа Франциск працює і над визволенням інших архієреїв», – сказав Леонід Севастьянов.

Нагадаємо, що 18 червня суд відмовив у звільненні митрополита Іонафана. За матеріалами справи, його звинувачують у заперечені збройної агресії РФ проти України та розповсюдженні матеріалів із закликами до зміни меж території України. У свою чергу, митрополит добровільно згодився бути обмінаним як військовополонений на умовах передачі представникам Росії. Проте пізніше він змінив свою позицію, відмовившись вважати себе військовополоненим.

Також слідство знайшло пропагандистські матеріали та листівки в приміщенні єпархії. Однак наразі митрополит Іонафана звільнили і він вирушить до Москви.

Біографія митрополита Іонафана доволі цікава. Він навчався у Ленінградській духовній семінарії та духовній академії, ректором якої був теперішній глава РПЦ Кирило. Після закінчення навчання митрополит працював викладачем і регентом хору ленінградських духовних шкіл.

Читайте також: