Парад флоту в Росії: ЗМІ помітили цікаву деталь

Парад флоту в Росії: цікава деталь
Парад флоту в Росії: цікава деталь

У параді до Дня Військово-Морського флоту РФ не було жодного з тих кораблів, які, за словами української сторони, були пошкоджені або знищені протягом останнього року. Про це повідомив російський сервіс ВВС.

Під час трансляції головного морського параду на честь Дня Військово-Морського флоту РФ показали лише два кораблі Чорноморського флоту Росії: корвет "Меркурій", який з 2024 року виконує завдання на російській військовій базі в сирійському Тартусі, та фрегат "Адмірал Григорович".

Зауважується, що цього року вперше трансляція об'єднала паради в Санкт-Петербурзі (частину параду в Кронштадті скасували), Балтійську, Владивосток, Північноморську, Каспійську та на військовій базі в Тартусі.

У Санкт-Петербурзі парад був прийнятий російським президентом Володимиром Путіним.

Чорноморський флот РФ згадувався двічі під час доповідей командувачів флоту перед головнокомандувачем Військово-Морським Флотом. Проте жодного з кораблів, які були пошкоджені або знищені в Чорному морі протягом минулого року, включаючи ті, які були надані з інших флотів, не показали.

Нагадаємо, що, за британською розвідкою, Військово-Морський Флот РФ скасував частину параду в Кронштадті через неможливість забезпечити захист своїх сил.

Крім того, на нараді з розвитку Військово-Морського Флоту РФ Путін визнав, що Українські Збройні Сили успішно атакували кораблі Чорноморського флоту Росії. Він заявив про необхідність захисту російського флоту від "можливих атак на підступах до військово-морських баз та районів".

Нагадаємо, за 27 місяців Україна знищила або серйозно пошкодила більше десятка великих військових кораблів Чорноморського флоту РФ в окупованому Криму. Це становить приблизно третину від загального числа плавсил у флоту.

Варто зазначити, що через великі втрати у війні Росія не змогла продемонструвати свою військову міць під час параду 9 травня в Москві. Через це танки були відсутні на святі.

Читайте також