Парламент підтримав в цілому законопроєкт, необхідний для будівництва меморіального кладовища

Сьогодні, 8 грудня, Верховна Рада підтримала законопроект, який необхідний для будівництва та експлуатації Національного військового меморіального кладовища. Згідно з цим документом, місце розташування кладовища буде визначати Кабінет Міністрів. Про це повідомила народна депутатка Ірина Геращенко.

"Верховна Рада перенесла місце для створення Національного Меморіального Кладовища з Биківні до Гатного. За це проголосували 303 депутати. "Європейська Солідарність" не підтримала це рішення через те, що ще в травні Верховна Рада прийняла рішення про створення Меморіального Кладовища в Биківні. Цей закон до сьогодні не підписано президентом та не отримано його вето", - написала Геращенко.

За словами прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, законопроект дозволить у прискореному режимі завершити необхідні роботи. Зокрема, будуть вирішені питання, що стосуються земельної ділянки, містобудівних умов та оцінки впливу на довкілля.

"Тепер перед відповідальними відомствами постає завдання відкрити перший етап Національного військового меморіального кладовища вже в першій половині 2024 року", - зазначив він.

Народний депутат Ярослав Железняк повідомив, що, оскільки місце розташування Національного військового меморіального кладовища буде визначати Кабінет Міністрів на основі інформації, яку він отримав від уряду, цвинтар перенесуть у Гатне.

Раніше повідомлялося, що Київрада готує звернення до президента України та уряду з метою вирішення питання щодо створення Національного військового меморіального кладовища та Київського міського військового кладовища.