Парламентська ТСК взялася розслідувати обставини справи Гринкевичів

Тимчасова комісія Верховної ради розглядає справу Гринкевичів

Тимчасова слідча комісія Верховної ради України щодо перевірки фактів порушень у забезпеченні військовослужбовців Збройних сил речовим майном досліджує справу Гринкевичів. Про це йдеться у листуванні комісії.

За документами, які стали відомі, сторона Гринкевичів ініціювала розслідування фактів порушень у забезпеченні військових сил речовим майном з боку Державного бюро розслідувань. Компанія Романа Гринкевича постачала військову форму для ЗСУ згідно з договорами, укладеними з Міноборони.

Підставою Звернення є те, що діями правоохоронних органів, а саме Державного бюро розслідувань, створюються перешкоди для отримання прийнятого Міністерством оборони України речового майна військовослужбовцями Збройних Сил України, що породжує негативний вплив на боєготовність ЗСУ до відсічі збройної агресії та підриває обороноздатність України.

Згідно з матеріалами дослідження ДБР, форма, постачена компанією Романа Гринкевича, використовувалася і не мала нарікань на якість. Протягом часу її експлуатації не було складено жодного акту рекламації. Проте ДБР блокує на складах оборонного відомства понад 100 тис. комплектів військового одягу, посилаючись на недоліки поставки.

Тимчасова комісія планує вивчити ці факти в рамках перевірки діяльності Міністерства оборони щодо закупівель для військовослужбовців.

Після судового рішення про продовження запобіжного заходу для Романа Гринкевича, він залишається утримуватися під вартою, але розмір застави знижений. Сам Роман Гринкевич та його батько відкидають звинувачення, розглядаючи справу як тиск на їх бізнес. Після виключення Гринкевичів зі списку постачальників Міноборони, нові підрядники несправедливо зміцнили свою позицію на ринку оборонних закупівель.