Паспортні сервіси за кордоном відновили видачу документів громадянам України

Закордонні підрозділи державного підприємства "Документ" знову почали видачу готових документів українцям. Раніше вона була призупинена з технічних причин. Про це повідомили в пресслужбі паспортного сервісу.

У повідомленні йдеться, що "у тестовому режимі" відновлюється видача документів.

Для того, щоб українці могли отримати свої документи, їм необхідно:

  • отримати SMS повідомлення про готовність паспорта (отриманих після 25 квітня);
  • пред'явити документ, що посвідчує особу заявника (наприклад, е-паспорт у застосунку "Дія");
  • пройти процедуру верифікації та перевірити особисті дані.

Раніше, з 23 квітня, закордонні підрозділи державного підприємства "Документ" припинили видавати готові документи українцям через технічні причини, пов'язані зі зняттям відбитків пальців. Однак, прийом заявок на виготовлення нових паспортів продовжується звичайним чином.

Також зазначається, що Міністерство закордонних справ наказало консульствам України припинити надання послуг чоловікам призовного віку. Це стосується тільки консульських дій, пов'язаних з оформленням посвідчень на повернення в Україну. Розпорядження МЗС діє "до отримання додаткових роз'яснень щодо порядку застосування положень" закону щодо посилення мобілізації, який вступить в силу у травні.

Нагадаємо, 24 квітня 300 українців заблокували паспортний сервіс у столиці Польщі вимагаючи отримати свої паспорти. Люди отримали повідомлення про готовність, але відмовилися брати їх.

Читайте також:

  • Призупинення консульських послуг для українців: Єврокомісія відреагувала
  • Коли консульства України відновлять надання послуг особам: МЗС назвало терміни