Пастор втік із України та змушував своїх синів працювати на ФСБ

Втіклий пастор та його сини
Втіклий пастор та його сини

Служба безпеки України повідомила, що пастор-агент ФСБ та його сини були затримані за шпигунство за підрозділами ЗСУ. Агентурна група ФСБ, яка діяла в Донецькій та Тернопільській областях, виявлена військовою контррозвідкою СБУ.

Розповідається, що пастор протестантської церкви був резидентом ворожого осередку. Він виїхав до ЄС як батько багатьох дітей й потім перебрався до Росії, де приєднався до ФСБ. Два його сини працювали на РФ та шпигували за ЗСУ.

Один з синів, який був військовослужбовцем, був затриманий у квітні 2024 року, коли намагався передати російській спецслужбі інформацію про позиції та укріплення Сил оборони.

Другий син, який розвідував позиції Першої Піхотної Окремої бригади та тренувальні центри ЗСУ, був затриманий, коли готував звіт для ФСБ.

Батько агентів був зв'язаний з російським пропагандистом і співробітником ФСБ Сергієм Карнауховим.

В результаті зібраних доказів Служба безпеки повідомила пастору-резиденту ФСБ про підозру за державну зраду. Оскільки він переховується на території РФ, тривають заходи для його привласнення до відповідальності.

Сини зловмисників також затримані і їм загрожує від 8 до 12 років тюрми за незаконне поширення інформації про ЗСУ в умовах воєнного стану.

Раніше Служба безпеки України також розкрила схожі випадки шпигунства з боку прикордонників та агентів РФ на кордоні Волинської області з Білоруссю, а також на Донеччині.

Читайте також