П'ять причин, чому постійно мерзнуть ноги

Запеклі замерзаки

Деякі люди постійно мерзнуть або вазелін їм холодно і важко зігрітися. Навіть влітку вони не можуть спати без теплих шкарпеток.

Головні винуватці - жінки

Серед цих людей жінки найбільш чутливі до холоду. Вони мають більш ніжну фігуру та менше м'язову масу.

Порушення кровообігу

За словами нутриціолога Віри Курин, основною причиною постійного змерзання є поганий кровообіг. Кінцівки людини отримують недостатньо крові, тому їм холодно.

Це не стосується лише відчуття холоду, але також поганого постачання організму живильних речовин і виводу продуктів обміну. Тому дуже важливо контролювати ліпідограму.

Функціональна недостатність щитоподібної залози

Навіть при нормальних показниках крові люди можуть страждати від функціональної недостатності щитоподібної залози. Гормони щитоподібної залози відповідають за обмін речовин і тепло в організмі.

«Як їх покращити: йод, селен - як базис. Інші методи потребують консультації зі спеціалістом», - пише Віра Курин.

Анемія

Навіть високий рівень гемоглобіну не гарантує відсутності анемії. Це захворювання може викликати почуття холоду, а також знизити загальний рівень енергії в організмі.

Спочатку потрібно визначити та ліквідувати причину дефіциту заліза. Крім того, важливо знати рівень гомоцистеїну в організмі.

Енергетичний дисбаланс

Для вироблення тепла потрібна енергія - та сама АТФ-молекула, яка обігріває нас. Чим більше різниця між комфортною температурою середовища та температурою за вікном, тим більше енергії витрачається. Для вироблення енергії відповідають мітохондрії.

Синдром Рейно

Синдром Рейно - це процес, коли кровоносні судини реагують на холодну температуру або стрес. В таких умовах пальці рук або ніг часто застигають. Крім того, шкіра може бліднути та червоніти. Більшість випадків синдрому мають невідому причину.

Недоліки в опаленні

Завдяки загрозі ракетних ударів російськими військами, можливо виникнуть проблеми з опаленням та електропостачанням.

Тому нам доведеться самостійно шукати способи обігріву домівки, або принаймні, ліжка перед сном.

Якщо в квартирі або будинку немає опалення і немає можливості включити обігрівач, можна нагріти ліжко допоміжними засобами. Наш портал Gazeta.ua розповість про них.