Пекельна спека в Україні: синоптикиня розповіла, коли прийде прохолода

Жара в Україні: прогноз на зниження температури
Жара в Україні: прогноз на зниження температури

Україна зазнає виснажливої спеки протягом кількох днів. В деяких областях, зокрема на півдні, температура вже перевищила +40 градусів. За прогнозами синоптиків, спека посилиться вихідних і на початку наступного тижня. Більшість областей очікується температура +35- +39 градусів. З початку наступного тижня можливе зростання температури до +36 і +37 градусів.

Особливо складна ситуація в Одесі, Миколаєві та Херсоні. Там температура сягає +40 - +41 градус. Ці погодні умови триватимуть до 17 липня. Можливо, що навіть до 16-го в більшості регіонів буде +35 - +39, а після цього настане послаблення і температура становитиме +28 - +34 градуси.

Значного похолодання поки що не прогнозується. Найвищі значення температури продовжуються в південній частині, а також на Дніпропетровщині і в Кіровоградській області - там буде +35 - +39 градусів.

Миколаїв, Одеса і Херсон переживатимуть спеку на рівні +40 - +41 градус до 17 липня і, в принципі, у цих регіонах ці погодні умови триватимуть і після 19-го липня.

З 16 липня на Заході і Півночі стануть трохи нижчі температури, а з 19-го на Півдні спека спаде. Якщо до цього температура була близько +40 градусів, то тепер буде +35.

"Теж, звичайно, спекотно, але принаймні не така небезпечна надзвичайна спека", - підсумувала синоптик.

В Україні спостерігаються потужні відхилення від норми. Наприклад, 11 липня в Києві було зафіксовано три температурні рекорди, коли максимальна температура повітря досягла 34,2°С, на 0,5°С більше, ніж попередній рекорд 1885 року.

У суботу, 13 липня, в Україні надалі спекотна погода. Лише ввечері на заході країни можливий короткочасний дощ та грози. Вночі температура становитиме 20-25°, а вдень - 35-39°.

Читайте також