Пекельні бої біля Авдіївки: Білий дім звернувся до Конгресу

Конгрес США повинен ухвалити законопроєкт про виділення допомоги Україні

Координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі під час брифінгу заявив, що Конгрес США повинен невідкладно ухвалити законопроєкт про виділення допомоги Україні. В іншому випадку, ситуація, яка зараз розгортається в Авдіївці на Донбасі, може повторитися на інших ділянках фронту.

«Нам потрібно, щоб Конгрес ухвалив додатковий законопроєкт про національну безпеку без подальших зволікань», – заявив Джон Кірбі.

За його словами, подібні події, які відбуваються в Авдіївці, можуть охопити інші місця на фронті в майбутньому, тому важливо, щоб Конгрес активізувався і забезпечив необхідну допомогу.

«Тому нам знову потрібно, щоб Конгрес активізувався», - зазначив Кірбі.

З огляду на ці обставини, українські військові намагаються стримати просування російських окупантів в районі Авдіївки та під Бахмутом. Також стало відомо, що Третя окрема штурмова бригада була терміново передислокована для посилення українських військ у цьому районі.

Допомога Україні: чекається рішення Палати представників США

Зараз законопроєкт про виділення допомоги Україні розглядається у законодавчих органах США. Сенат уже проголосував за його схвалення, тепер рішення за Палатою представників.

Наразі законопроєкт набрав достатню кількість голосів – 63 «за», але він містить заходи для вирішення міграційної кризи, що не влаштовує спікера Палати представників Майка Джонсона. Він пообіцяв, що законопроєкт не буде ухвалений під його керівництвом.