Пекельні бої біля Авдіївки: Генштаб повідомив кількість зіткнень

Україна продовжує бути під ударом Росії вже 721 день. За добу ворог провів 64 бойових дії, ударив від ракет та авіації, а також здійснив обстріли з реактивних систем по позиціях наших військ та населених пунктах. Про це повідомили в Генеральному штабі Збройних сил України.

Волинський та Поліський напрямки

Ситуація без суттєвих змін, немає ознак формування наступальних угруповань ворога. Збройні сили Білорусі виконують завдання у районах прикордоння з Україною.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Ворог продовжує присутність та діяльність на прикордонних районах. Здійснюються обстріли населених пунктів з території РФ, а також збільшується кількість мінно-вибухових загороджень на кордоні з Україною. Зазнали обстрілів понад 20 населених пунктів, серед них Сумська та Харківська області.

Куп'янський напрямок

Українські військові відбили атаку ворога в районі Харківської області. Близько 10 населених пунктів опинилися під артилерійським та мінометним вогнем, серед них Харківська область.

Лиманський напрямок

Українські військові відбили атаку противника в районі Донецької області. Ворог завдавав авіаційних ударів по населених пунктах. Більше 10 населених пунктів постраждали від артилерійських та мінометних обстрілів.

Бахмутський напрямок

Сили оборони відбили атаку противника в районі Донецької області. Населені пункти опинилися під артилерійським та мінометним вогнем. Близько 10 населених пунктів стали мішенями ворожих ударів.

Авдіївський напрямок

Українські військові відбили понад 25 атак в районі Донецької області, де ворог намагається захопити Авдіївку. Також були авіаційні удари по різних районах Донецької області. Противник обстрілював більше 20 населених пунктів.

Мар'їнський напрямок

Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Донецької області, де ворожі атаки повторюються більше 20 разів. Також були авіаційні удари в різних районах. Населені пункти опинилися під артилерійським та мінометним вогнем.

Новопавлівський напрямок

Українські військові відбили атаку противника в районі Донецької області. Населені пункти опинилися під артилерійським та мінометним вогнем. Близько 10 населених пунктів постраждали через обстріли.

Запорізький напрямок

Сили оборони відбили дві атаки противника в районах Запорізької області. Були авіаційні удари по різних населених пунктах. Більше 30 населених пунктів постраждали під артилерійським та мінометним вогнем.

Херсонський напрямок

Ворог продовжує свої спроби вибити українські підрозділи. Було сім неуспішних спроб штурму позицій наших військ. Більше 10 населених пунктів стали мішенями обстрілів.

Протягом доби наша авіація та ракетні війська завдали ударів по позиціях противника. Зазнали уражень райони зосередження ворожої армії та зенітно-ракетних комплексів.

Україна понад семиразово перевищує втрати Росії на фронті.

Військовий аналітик Костянтин Машовець заявив, що російські війська зараз намагаються використовувати стратегію глибокого бою, але поки що не можуть її реалізувати через потужну опірність України.