Пенсія за віком: українцям розкрили особливості подання заяви через веб-портал ПФУ та "Дію"

ПФУ та Дія - особливості подання заяви
ПФУ та Дія - особливості подання заяви

Українським пенсіонерам розповіли про дату звернення за пенсією через інтернет

Як повідомляє прес-служба Пенсійного фонду України, українцям пояснили, яка дата вважається датою звернення за призначенням пенсії за віком, якщо заяву подано через веб-портал Пенсійного фонду України.

Згідно з українським законодавством про пенсійне страхування, пенсію за віком можна отримати двома способами: автоматично або подавши заяву. Якщо ви вирішили подати заяву через інтернет, важливо знати, що датою звернення за пенсією буде день реєстрації заяви у системі Пенсійного фонду України.

Буває, що під час подання заяви онлайн не вистачає якихось документів. У такому разі співробітники Пенсійного фонду не залишать вас у невіданні – вони надішлють вам повідомлення через ваш особистий електронний кабінет, вказавши, які саме документи потрібно додати.

Також слід враховувати, що дата звернення за пенсією вважається датою реєстрації заяви на веб-порталі Пенсійного фонду України або через застосунок "Портал Дія", якщо документи були подані не пізніше трьох місяців з дня повідомлення про необхідність додаткових документів.

Нагадаємо, що українцям назвали дату масштабної індексації пенсій.

Читайте також