Пенсійний калькулятор: ПФУ запустив нові можливості для розрахунку виплат

Калькулятор розрахунку пенсійного фонду: нові можливості
Калькулятор розрахунку пенсійного фонду: нові можливості

У Пенсійному фонді України з'явилися нові можливості Пенсійного калькулятора.

Прес-служба ПФУ повідомила, що багато українців цікавить, яка буде їхня пенсія і як до неї підготуватися. У відповідь на цю потребу Пенсійний фонд постійно вдосконалює свої сервіси. Один з найкорисніших інструментів для громадян - Пенсійний калькулятор. Цей онлайн-сервіс дозволяє майбутнім пенсіонерам оцінити розмір своєї майбутньої пенсії за віком.

Калькулятор допомагає розрахувати накопичений страховий стаж і визначити вік виходу на пенсію (60, 63 або 65 років) з урахуванням передбачуваного стажу роботи.

Раніше цей сервіс був доступний тільки через особистий кабінет на офіційному веб-порталі ПФУ. Тепер Фонд розширив можливості доступу до послуги. Крім онлайн-версії, калькулятор можна використовувати особисто, відвідавши сервісні центри Пенсійного фонду України по всій країні.

Фахівці, які працюють в сервісних центрах, можуть за допомогою "Пенсійного калькулятора" розрахувати страховий стаж та орієнтовний розмір пенсії за зверненням громадян.

Для цього калькулятор використовує дані, що містяться у електронних реєстрах Пенсійного фонду України, а також можна додати інформацію про ті періоди трудової діяльності, які були відсутні у реєстрах.

"Пенсійний калькулятор" розраховує орієнтовний розмір пенсії за віком з урахуванням чинних механізмів обчислення страхового стажу та заробітної плати. Розрахунок враховує показники на момент розрахунку, але не передбачає зростання середньої заробітної плати в Україні або рівня інфляції. Тому розрахунок розміру пенсії в короткостроковій перспективі є точнішим.

Нагадаємо, що для соціальної пенсії потрібен певний стаж.

Читайте також