Пенсіонерам порадили не зберігати гроші на карті для виплат: можуть "заморозити"

Пенсіонер з банківською карткою-замороження грошей
Пенсіонер з банківською карткою-замороження грошей

Пенсіонерам нагадали про важливі моменти отримання виплат

Міністерство соціальної політики України підкреслює, що пенсіонерам варто знати умови, при яких нарахування пенсії можуть зупинити.

Заступник міністра соціальної політики Дар'я Марчак роз'яснила, що українці можуть отримувати пенсію через банківську картку або відділення Укрпошти.

Але міністерство застерігає, що використання пенсійного рахунку для накопичення коштів не є раціональним. Ці рахунки призначені лише для отримання пенсій і активність на них ретельно відстежується органами влади.

Якщо пенсіонер протягом 6 місяців не здійснював жодних операцій з рахунком, виплата пенсії призупиняється. Проте це не означає скасування виплат – кошти лишаються на рахунках Пенсійного фонду до з'ясування обставин.

Марчак наголосила, що заморожені кошти зберігаються протягом трьох років. Після поновлення виплат пенсіонер зможе повернути накопичені кошти. Виняток становлять пенсіонери, які мешкають на тимчасово окупованих територіях з 24 лютого 2022 року, для яких цей термін не актуальний.

Експерти рекомендують здійснювати хоча б одну транзакцію на місяць, щоб уникнути припинення виплат. Це може бути поповнення мобільного телефону або оплата комунальних послуг.

Раніше повідомлялось, що в Україні змінили правила призначення пенсій за особливі заслуги, та було відомо, кому було відмовлено в доплаті.

Читайте також