Пентагон: Остін обговорить Україну на зустрічах НАТО та G7

Пентагон і Остін на зустрічах
Пентагон і Остін на зустрічах

Міністр оборони США Ллойд Остін відправиться до Європи

Цього тижня міністр оборони США Ллойд Остін відправиться до Європи для участі в міністерських зустрічах НАТО та G7. Головним питанням на переговорах буде подальша підтримка України. Про це повідомила заступниця речника Міністерства оборони США Сабріна Сінгх.

За інформацією Пентагону, міністр Остін відправиться до Брюсселя, де він побуде з 16 по 18 жовтня. В рамках цієї поїздки він візьме участь у ряді багатосторонніх зустрічей, зокрема на рівні міністрів оборони НАТО та міністрів країн, що входять до Глобальної коаліції перемоги над ІДІЛ.

Сінгх підкреслила, що на зустрічі в Брюсселі будуть обговорюватись такі питання, як зміцнення позицій колективної оборони НАТО, адаптація коаліції проти ІДІЛ до нових загроз та посилення військової підтримки України.

Після цього Ллойд Остін відправиться до міста Неаполь в Італії, де відбудеться зустріч на рівні міністрів оборони країн G7 19 жовтня. Головним питанням обговорення буде забезпечення подальшої військової допомоги Україні, а також інші глобальні питання.

Читайте також