Пентагон повідомив, скільки військових Північна Корея направила до Росії

Військові Північна Корея припливають до Росії
Військові Північна Корея припливають до Росії

Заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх повідомила, що Північна Корея направила близько 10 тисяч військових до Росії для навчань та участі у війні РФ проти України. За її словами, деякі північнокорейські підрозділи уже наблизилися до України і можливо прямують у Курську область, де Росія намагається відбити український наступ.

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга закликав зняти обмеження на далекобійні удари по Росії після підтвердження інформації про наявність військ КНДР на території Росії. Раніше Генеральний секретар НАТО Марк Рютте також підтвердив залучення Росією північнокорейських військових у війні проти України.

Президент Володимир Зеленський також підтвердив, що перші військові КНДР будуть застосовані Росією в зонах бойових дій 27-28 жовтня. Військові запаси Північної Кореї дозволяють їй проводити бойові дії протягом трьох місяців.

The Wall Street Journal зазначає, що військові КНДР, які перебувають у Росії, можуть бути молодими людьми на початкових етапах військової служби.

Читайте також