Перебування військовозобов'язаних українців за кордоном: Польща зробила важливу заяву

Перебування військовозобов'язаних українців за кордоном: Польща зробила важливу заяву

Польський міністр закордонних справ: українці, що ухиляються від служби, не мають отримувати соцвиплати

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає, що українцям в Польщі, які ухиляються від військової служби на Батьківщині, не слід видавати соціальні виплати. Про це він заявив в інтерв'ю для Guardian.

Я точно не вірю в те, що існує право людини отримувати соціальне страхування за те, що вона ухиляється від призову. Ті люди, які воюють на фронті, також мають права людини - заявив Сікорський

Проте міністр додав, що рішення про долю українських призовників за кордоном залежить від України.

За його словами, якщо будуть обмеження щодо пільг для українських чоловіків призовного віку за кордоном, то такі обмеження мають бути загальноєвропейськими. Інакше, за словами польського міністра, ухилянти почнуть шукати пільги по всій Європі.

Раніше командир штурмовиків пояснив, як слід поводитись з ухилянтами.

Реєстр військовозобов'язаних "Оберіг" має запобігти корупції

За інформацією, реєстр військовозобов'язаних "Оберіг" спрямований на зменшення помилок через людський фактор та економію ресурсів завдяки цифровізації. Одним з головних завдань "Оберіга" є запобігання корупції.

Також зазначається, що Міноборони запустило мобільний застосунок "Резерв+" для військовозобов'язаних, призовників та резервістів. У застосунку встановлено QR-код, який дозволяє миттєво отримати інформацію про статус особи як військовозобов'язаного, призовника або резервіста за його скануванням.

18 травня набув чинності новий закон про мобілізацію, згідно з яким ухилянтам, які отримали кілька штрафів та не з'являються до ТЦК, загрожує кримінальна відповідальність.

Читайте також: