Переговори про вступ України в ЄС та вилучення ПДФО з місцевих бюджетів. Головне за 8 листопада

Єврокомісія прийняла рішення про початок переговорів з Україною та Молдовою щодо їх вступу до Європейського союзу. Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн оголосила цю новину на брифінгу в Брюсселі. Вона також зазначила, що Україна успішно виконала більшість реформ, які були запропоновані ЄС для отримання статусу кандидата.

Міністр транспорту США Піт Буттіджедж здійснив неофіційний візит до Києва. Під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським було обговорено спільні заходи щодо відновлення інфраструктури та розвитку транспортних можливостей для експорту українських товарів.

Парламент України проголосував за продовження дії воєнного стану та мобілізації ще на 90 днів. Таким чином, воєнний стан буде діяти з 16 листопада до 14 лютого 2024 року.

Верховна Рада схвалила законопроєкт, за яким військовий податок буде перенаправлено з місцевих бюджетів до державного бюджету. За цим законопроєктом також передбачена спеціальна схема розподілу коштів, що зараховуються до державного бюджету. Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт подав у відставку, але рішення про його прийняття ще не прийнято.