Перехід на зимовий час: з'явилося важливе уточнення

Годинник з стрілками показує час
Годинник з стрілками показує час

Україна скасовує переведення годинника на літній час

Цієї осені Україна зробить історичний крок у своєму тимчасовому вимірі. 27 жовтня країна востаннє переведе стрілки годинника на годину тому, прощаючись з багаторічною традицією.

Як повідомляє "Хвиля", в Україні запровадять "єдиний київський час".

Тепер поняття "зимовий" і "літній" час йдуть у минуле, поступаючись місцем постійному тимчасовому режиму. Однак, як і будь-яке значне нововведення, ця зміна викликає неоднозначну реакцію серед українців.

Частина населення висловлює невдоволення тим, що обрано саме зимовий, а чи не літній час. Крім того, виникають питання зручності для тих, хто часто мандрує за кордон, адже з 2025 року може виникнути різниця у часі з європейськими країнами, які продовжуватимуть переходити на літній час.

Переведення годинників, літній час

Тобто цього року Україна ще в останню неділю жовтня переведе стрілки на зимовий час і далі вже переведення на літній час із 2025-го й надалі не буде. Зазначимо, що перевести стрілки на годину тому потрібно буде 27 жовтня о 4.00. Додамо, що сучасні гаджети здійснюють цей перехід автоматично.

Нагадаємо, рішення про скасування переведення годинника на літній час було прийнято Верховною Радою України 16 липня 2024 року. За це проголосував 261 народний обранець.

Читайте також