Перемога Трампа на праймеріз у трьох штатах США, «бавовна» в Криму: головне за ніч

У ніч проти 3 березня у місті Феодосія на сході тимчасово окупованого Криму прогриміли потужні вибухи. Російська протиповітряна оборона нібито знищила 38 БПЛА над тимчасово окупованим Кримом. Колишній президент США Дональд Трамп переміг на республіканських кокусах у Мічигані, Міссурі та Айдахо. «Главком» зібрав головні новини ночі проти 3 березня, щоб ви були в курсі головних подій. 

«Бавовна» в Криму

У ніч проти 3 березня у місті Феодосія на сході тимчасово окупованого Криму сталися потужні вибухи. За даними Telegram-каналу «Кримський вітер», вибухи пролунали в районі нафтобази, на місце події прибули автомобілі пожежників і швидкої допомоги.

Пізніше міністерство оборони Російської Федерації оголосило, що російська протиповітряна оборона успішно знищила 38 безпілотних літальних апаратів над Кримом. В офіційному повідомленні говориться, що ці БПЛА належали київському режиму та збиралися здійснити терористичну атаку на території Росії.

Ексміністр оборони США назвав наступну ціль Путіна після України

Ексміністр оборони США Леон Панетта заявив, що після України наступною ціллю російського президента Володимира Путіна стане Грузія. Він попередив, що якщо Путін не буде зупинений в Україні, він продовжить свою агресію проти інших країн, зокрема тих, що є членами НАТО і межують із Росією. Панетта закликав США докласти зусиль для забезпечення безпеки Грузії та захисту демократії в усьому світі від російської агресії.

Перемога Трампа на праймеріз у трьох штатах США

Колишній президент США Дональд Трамп переміг на республіканських кокусах у Мічигані, Міссурі та Айдахо, згідно з повідомленням Reuters. Його перемогу вважають важливою, особливо в Мічигані, де партію роздирають внутрішні конфлікти, які можуть негативно вплинути на його кампанію. Трамп переміг в конкуренції з Ніккі Гейлі, своєю основною суперницею серед республіканців.

Розбіжності між Макроном і Шольцем щодо України

Міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне прокоментував інформацію про розбіжності між президентом Франції Еммануелем Макроном та канцлером Німеччини Олафом Шольцем стосовно України. Він підкреслив, що хоча існують окремі розбіжності, в цілому Франція та Німеччина є спільними в підтримці України і мають спільну мету – підтримувати її в боротьбі проти російської агресії. Він закликав до широкого консенсусу в цьому питанні.

Вибухи у Петербурзі

Увечері 2 березня у Санкт-Петербурзі прозвучали вибухи в районі морського порту Бронка. Засоби протиповітряної оборони працювали для забезпечення безпеки. Аеропорт «Пулково» тимчасово закривали на прийом і виліт літаків. Міністерство оборони Росії повідомило, що виявлені та знищені українські безпілотні літальні апарати над територією Ленінградської області.