Перетин кордону: Держприкордонслужба назвала обов’язкову умову для чоловіків

Чоловік в штатскому прикордонній службі
Чоловік в штатскому прикордонній службі

Військово-обліковий документ - обов'язковий при перетині кордону

З сьогоднішнього дня для всіх чоловіків віком від 18 до 60 років обов'язковим є наявність військово-облікового документа при перетині кордону. Таку інформацію повідомляє Державна прикордонна служба України. Військовий квиток може бути як паперовий, так і в електронній формі.

У випадку відсутності цього документа прикордонники відмовлять у перетинанні кордону на виїзд з України. Також відмовою може стати наявність відомостей про розшук особи в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов'язаних та резервістів у Національній поліції.

«У військово-облікових документах чоловіків, які мають право на перетинання кордону через відстрочку від призову чи виключення з військового обліку за станом здоров'я, повинна бути інформація про отримання такої відстрочки або довідка за формою, визначеною у додатку шостому Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період», – повідомляють у службі.

Наразі категорії осіб, яким дозволено виїзд з України згідно з правилами перетинання кордону громадянами України, не змінилися.

Нагадаємо, що з 17 липня 2024 року чоловікам віком від 18 до 60 років не дозволять виїжджати з України без військового квитка.

Цікава інцидент стався у пункті пропуску на кордоні з Румунією, коли харків'янка намагалася перевезти свого нареченого через кордон в оригінальному сховку – за спинками задніх сидінь свого Мерседеса.

Читайте також